مطالب مرتبط
-
آموزش ماساژ
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
فیشیال صورت چیست؟
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
سریع ترین راه از بین بردن لک صورت
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
صفر تا صد مراقبت از پوست
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
معرفی بهترین کرم های روشن کننده
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
علت و درمان پوست خشک و پوسته پوسته
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
10 تا از بهترین کرم های مرطوب کننده پوست صورت
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
" نور درمانی یا لایت تراپی چیست؟”
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
مرکز ماساژ درمانی
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
علت جوش صورت
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
ماساژ بدن با روغن زیتون
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
ماساژ سر برای آرامش اعصاب
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳
اگزمای پوستی | پیشگیری و درمان آن ، اگزمای پوستی، یک نوع بیماری التهابی پوستی است که باعث خشکی، خارش و برآمدگی پوست می شود و عملکرد پوست که مسئول کمک به حفظ رطوبت و محافظت از بدن در برابر عوامل خارجی است را تضعیف کند. افراد مبتلا به اگزمای پوستی، در صورت تماس با یک محرک یا یک عامل آلرژن، علائم آنها تشدید می شود. این بیماری درمان قطعی ندارد، ولی با درمانهای کمکی می توان تا حدودی علائم اگزما را مدیریت کرد. در این مقاله از سایت تالگو نور، شما با انواع اگزمای پوستی، علائم اگزما، علت و داروهای موثر بر روی اگزما و درمان های خانگی اگزما آشنا می شوید پس خواندن این مقاله ی کاربردی را از دست ندهید و تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
انواع اگزمای پوستی همراه با پیشگیری و درمان آن
اگزمای پوستی | پیشگیری و درمان آن، انواع اگزمای پوستی متفاوت است که هر یک دارای محرک های منحصر به فردی است که بر روی عملکرد پوست تاثیر گذار است و ممکن است یک فرد به طور همزمان بیش از یک نوع اگزما داشته باشد. انواع اگزما عبارتند از:
درماتیت آتوپیک
درماتیت آتوپیک، نوع رایجی نسبت به سایر انواع اگزماها است که با التهاب های پوستی همراه است و به عنوان یک بیماری مزمن پایدار شناخته می شود.
اگزمای نومولار
اگزمای نومولار، که به نام اگزمای سکه ای یا دیسکی معروف است، ممکن است در هر سنی ایجاد شود، دارای لکه های سکه مانند است که با خشکی، خارش، پوسته پوسته شدن و التهاب پوست همراه است و می توانند به زخم های باز و مرطوب تبدیل شوند. درمان این نوع از اگزما نسبت به سایر انواع اگزما، تا حدودی چالش برانگیزتراست.
درماتیت سبورئیک
درماتیت سبورئیک، بیشتر بر روی پوست سر ایجاد می شود و با خشکی پوست و یا شوره همراه است ، در برخی از افراد درماتیت سبورئیک ممکن است در نواحی کمر، صورت و یا بالای سینه ایجاد شود. علائم آن شامل تورم، ایجاد پوسته های سفید یا زرد و قرمز است.
درماتیت تماسی
درماتیت تماسی، معمولا بر اثر تماس پوست با یک عامل آلرژن یا محرک ایجاد می شود، بیشتر در دست ها ظاهر می شود و علائم آن با قرمزی، التهاب پوستی، سوزش، بثورات پوستی، تورم و تاول همراه است که ممکن است ترشح داشته باشد و یا باعث پینه شود.
اگزمای دیشیدروتیک
اگزمای دیشیدروتیک، این نوع از اگزما معمولا کف پاها، کف دست ها و انگشتان را درگیر می کند. دارای تاول های کوچک خارش دار و التهاب پوست است که بسیار آزار دهنده است ولی با راهکارهایی که در ادامه توضیح داده می شود قابل کنترل است.
علائم اگزمای پوستی
علائم اگزمای پوستی در افراد مبتلا عبارتند از:
- خشکی پوست.
- خارش پوست.
- بثورات پوستی.
- پوسته،پوسته شدن پوست.
- برجستگی روی پوست.
- لکه های ضخیم و چرمی شدن پوست.
علت شروع اگزمای پوستی چیست؟
علت شروع اگزمای پوستی چیست؟ در اثر تماس با یک عامل محرک محیطی ایجاد شده و باعث شروع اگزما و یا تشدید علائم آن می شود، اولین علامت اگزما شامل خارش، خشکی پوست و بثورات پوستی است، وجود این علائم هشداری به فرد است که به شناسایی و تشخیص به موقع محرک های محیطی بپردازد تا با دوری کردن از آنها، بتواند خطر تشدید اگزما را در آینده کاهش دهد.
درمان اگزما چیست؟
اگزمای پوستی | پیشگیری و درمان آن ، درمان به موقع و استفاده از داروهای اگزما می تواند باعث کاهش علائم و التهاب پوستی بیماری شود و به درمان آن کمک کند و از آنجا که همه ی افراد ممکن است به یک درمان خاص پاسخ ندهند، بنابراین، پزشک ممکن است چند نوع روش درمانی را امتحان کند تا بهترین گزینه را از بین آنها برای درمان انتخاب کند، زیرا درمان ها ممکن است اثرات یکسانی روی همه ی افراد نداشته باشند ولی عمد تا، داروهای رایج مورد استفاده در درمان اگزما عبارتند از:
روش های درمان اگزمای پوستی
داروهای کورتیکو استروئیدی
که در اشکال موضعی ژل، فوم، محلول، کرم و پمادهای کورتیکواستروئید هستند، می توانند به سرعت خارش پوست را تسکین دهند و التهاب های پوستی ناشی از آن را کاهش دهند. درمان بیماری اگزما بر اساس شدت آن می تواند از درمان های خفیف بدون نسخه (OTC) شروع شود و بر اساس نیاز پزشک تا تجویز داروهای قوی تر ادامه یابد.
نکته”معمولا پزشک بر اساس شدت، میزان و محل بثورات، نوع قوی یا خفیف کورتیکو استروئید ها را تجویز می کند. هیدروکورتیزون OTC اغلب اولین چیزی است که پزشکان برای درمان اگزمای خفیف تجویز می کنند. ولی از آنجا که هر بیماری ممکن است به قدرت های متفاوتی از استروئیدها نیاز داشته باشد درمان آنها نیز می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، یک پزشک می تواند برای پوست های ضخیم و پوسته پوسته، از یک داروی قوی تری استفاده کند.
داروهای سرکوب کننده ایمنی
اگر اگزمای متوسط تا شدید دارید که به سایر درمان ها پاسخ نداده، تجویز داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی، می تواند به کنترل علائم اگزما و التهاب پوست کمک کند و از شدت خارش بکاهد تا پوست بتواند فرصت لازم برای ترمیم و بازسازی را داشته باشد.
داروی آنتی هیستامین برای اگزما
درصورت ابتلا به اگزما، احتمال ابتلا به آلرژی نیز افزایش می یابد و به بدتر شدن وضعیت پوست و اگزما کمک می کند به همین دلیل استفاده ازآنتی هیستامین ها می تواند یکی از روش های کنترل خارش و التهاب های ناشی از آلرژی باشد.
مرطوب کننده های ترمیم کننده
استفاده از کرم های مرطوب کننده باعث کاهش خشکی، رفع قرمزی و خارش پوست می شوند و به دلیل حفظ آب در پوست به بازسازی و ترمیم پوست کمک می کند.
نکته” استفاده از محصولات معطر و تحریک کننده که دارای پارابن و یا مواد شیمیایی هستند به هیچ وجه توصیه نمی شود.
روش فتوتراپی
فتوتراپی، معمولاً برای درمان کل بدن یا ناحیه کوچکی از بدن مانند دست ها تجویز می شود. در روش فتو تراپی یا نور درمانی، گاهی ممکن است پزشک برای تسریع روند درمان، فتوتراپی را با سایر درمان های دیگر ترکیب کند. نور UVB با باند باریک، رایج ترین نور مورد استفاده برای درمان اگزما می باشد. اما گاهی ممکن است از نور UVA نیز استفاده شود و باعث بهبودی در برخی از افراد شود. در طول درمان با روش فتو تراپی، باید در یک کابین که یک دستگاه ساطع کننده نور است قرار بگیرید و از عینک مخصوص و لباس زیر استفاده کنید. طول هر جلسه درمانی از چند ثانیه تا چند دقیقه متفاوت است اما گاهی ممکن است نیاز به تکرار چندین جلسه و یا چندین ماه درمان تکمیلی باشد تا بتوانید علائم بهبودی را مشاهده کنید.
همچنین اشعه ماوراء بنفش، به دلیل سرکوب سیستم ایمنی، التهاب پوست و خارش های پوستی را برطرف می کند که معمولا در درمان اگزماهای متوسط تا شدید مورد استفاده قرار می گیرد.
اگزمای پوستی پلک چشم
اگزمای پوستی دست
اگزمای پوستی کودکان
روش های درمان خانگی بیماری اگزما
روش های درمان خانگی بیماری اگزما، علاوه بر کاهش التهاب، قرمزی، خشکی و خارش پوست می تواند نیاز شما را به مصرف دارو های استروئیدی کاهش دهد و به شما کمک کند تا احساس آرامش بیشتری داشته باشید که عبارتند از:
- با آب ولرم حمام کنید
حمام با آب داغ، پوست را خشک تر می کند به جای استفاده از صابون از یک شوینده ملایم استفاده کنید و با یک حوله ی نرم بدن خود را خشک کنید و از حمام کردن مکرر و شستشوی بیش از حد دست ها اجتناب کنید.
نکته” شستشوی زیاد و استفاده از شوینده یا پاک کننده های الکلی، پوست دست را خشک تر می کند.
- روزانه از مرطوب کننده مناسب استفاده کنید
بلافاصله بعد از حمام یا شستن دست ها، بر روی پوست مرطوب خود، از یک کرم مرطوب کننده غنی که چربی بیشتری دارد استفاده کنید. توجه داشته باشید که مرطوب کننده های، بدون بو و بدون اسانس همیشه انتخاب بهتری هستند. استفاده از دستکش یا جوراب نخی در شب به حفظ رطوبت پوست و جلوگیری از خراشیدگی پوست در هنگام خواب کمک می کند.
- لباس نخی بپوشید
لباس های پشمی و الیاف مصنوعی می توانند تحریک کننده ی پوست باشند، لذا قبل از پوشیدن لباس های نو، که قبلا از آن استفاده نکرده اید، ابتدا آن را با شوینده های بدون عطر بشوئید سپس آن را بپوشید.
- تماس خود را با محرک های پوستی محدود کنید
از پاک کننده های خانگی مانند: پودرهای لباسشویی، صابون های معطر، لوازم آرایشی و بسیاری موارد دیگر که باعث تشدید علائم اگزما می شوند دوری کنید.
- پرهیز از محرک ها
دوری کردن از، گرده ی گل، شوره حیوانات، کپک، کنه های گرد و غبار، ضروری است زیرا بسیاری از افراد مبتلا به اگزما به این مواد واکنش حساسیتی دارند و به تشدید علائم اگزما و التهاب های پوستی در آنها منجر می شود.
- اجتناب از گرم شدن بیش از حد بدن
گرمای زیادی که باعث عرق می شود به ایجاد خارش پوست کمک می کند لذا بعد از ورزش، حتما زیر دوش آب ولرم، بدن خود را شستشو دهید.
- استرس خود را کاهش دهید
تغییر سبک زندگی و انجام یوگا و مدیتیشن در کاهش سطح استرس به شما کمک می کند.
- اجتناب از غذاهایی که باعث اگزما می شوند
ارتباط بین آلرژی غذایی و اگزما تاکنون مشخص نشده، ولی اگر به غذاهایی آلرژی دارید، حتما به آن توجه کنید، زیرا عدم توجه به محدودیت های غذایی، علائم اگزما را تشدید می کند. از خوردن غذاهای فرآوری شده و آماده همچنین غذاهایی آلرژی زا، مانند تخم مرغ، بادام زمینی و لبنیات خودداری کنید.
بهترین پماد برای اگزمای پوستی پا
اگزمای پوستی | پیشگیری و درمان آن ، برخی از انواع بهترین پماد برای اگزمای پوستی پا به شرح ذیل است:
اگزمای پوستی پا
- پماد کالامین: این پماد خارش و التهاب های ناشی از اگزمای پوستی پا را برطرف می کند.
- پماد هیدرو کورتیزون: در کاهش خارش و قرمزی اگزمای پوستی موثر است.
- پماد مرطوب کننده: پماد یا کرم های مرطوب کننده مانند وازلین باعث رفع خشکی و ترک خوردگی پوست می شوند و به حفظ رطوبت پوست پا و بازسازی آن کمک می کنند.
نکته”بهتراست قبل از مصرف هر نوع پماد یا درمانی ابتدا با پزشک متخصص مشورت کنید.
بهترین پماد برای اگزمای پوستی
اگزمای پوستی | پیشگیری و درمان آن ، بهترین پماد برای اگزمای پوستی و بهترین پمادها برای اگزمای پوستی نی نی سایت عبارتند از:
- پماد کورتیکو استروئید: مانند بتامتازون و هیدروکورتیزون که به کاهش خارش، قرمزی و التهاب پوست کمک می کند.
- پماد حاوی آنتی هیستامین: پماد آنتی هیستامین می تواند یکی از روش های مناسب برای کنترل خارش و التهاب های پوستی ناشی از آلرژی باشد.
- پماد حاوی مهار کننده های کلسین نورین: این نوع پماد معمولا در اگزما هایی که به دلیل مزمن شدن به درمان مقاوم شده اند مورد استفاده قرار می گیرند
- پماد مرطوب کننده پوست: یکی از شایع ترین این مرطوب کننده ها وازلین است که به حفظ آب و بازسازی پوست کمک می کند و باعث کاهش خشکی، قرمزی، خارش و ترک های پوستی می شود.
بهترین پماد برای اگزمای پوستی کودکان
برای رفع اگزمای پوستی کودکان، با مشاوره پزشک متخصص می توانید از بهترین پماد برای اگزمای پوستی کودکان بهره مند شوید که برخی از انواع این پمادها به شرح ذیل است:
اگزمای پوستی کودکان
- پماد های مرطوب کننده ارگانیک: حاوی مواد طبیعی هستند مانند پماد اگزاسین، که علاوه بر حفظ رطوبت پوست به کاهش اگزما نیز کمک می کند و باعث رفع خارش، التهاب و قرمزی پوست در کودک می شود.
- کورتیکو استروئیدهای موضعی: پزشک بر اساس شدت و یا خفیف بودن علائم اگزما، پماد مناسب را تجویز می کند تا علائم اگزما مانند التهاب های پوستی، خارش و قرمزی پوست کاهش یابد.
آیا اگزما واگیردار است؟
اگزمای پوستی | پیشگیری و درمان آن ، بسیاری از افراد می خواهند بدانند که بیماری اگزما واگیر دار است یا خیر؟
در پاسخ به این سوال باید گفت خیر، اگزما یک بیماری التهابی شایع پوست است که مسری نیست و بر خلاف سایر بیماری های ویروسی مانند زگیل و تبخال، قابل انتقال از شخصی به شخص دیگری نیست بلکه در اثر تماس با یک محرک یا یک عامل آلرژن، ایجاد می شود.
سوالات متداولی که توسط تعداد زیادی از کاربران پرسیده می شود:
اگزما در چه دوره از زندگی ایجاد می شود؟
اگزما، نوعی التهاب در پوست است در هر سنی ممکن است ایجاد شود، معمولا علائم آن از کودکی شروع می شود و تا بزرگسالی هم ادامه می یابد. حدود 10 تا 20 درصد نوزادان به آن مبتلا می شوند که تقریباً نیمی ازآنها با افزایش سن، بهبودی قابل توجهی پیدا می کنند.
چه کسانی بیشتر به اگزما مبتلا می شوند؟
کسانی که دارای سوابق ژنتیکی و خانوادگی هستند و یا مبتلا به درماتیت، آسم، آلرژی و تب یونجه هستند خطر بیماری اگزما و التهاب پوست در آنها افزایش می یابد.
اگزما چقدر شایع است؟
اگزما، یکی از شایع ترین بیماری های التهاب پوست دربسیاری از کشورها است. بیش از 31 میلیون آمریکایی به این بیماری مبتلا هستند ولی درایران آمار دقیقی از میزان این بیماری وجود ندارد.
بثورات اگزما چه شکلی است؟
بثورات اگزما، در افراد مختلف متفاوت است به عنوان مثال” در پوست های تیره، بثورات اگزما معمولا به رنگ خاکستری، بنفش یا قهوه ای هستند و در پوست های روشن، بثورات اگزما می توانند صورتی، قرمز یا بنفش باشند.
درمان قطعی اگزما
متاسفانه بیماری اگزما، درمان قطعی ندارد، درمان ها بیشتر علامتی هستند تا علائم و التهاب پوست ناشی از بیماری کنترل شود و به کاهش علائم اگزما و به بهبود کیفیت زندگی کمک کند.
در این مقاله به بررسی کامل اگزمای پوستی و روش پیشگیری و درمان آن پرداخته شده است. اگزمای پوستی به دلیل خارش و التهاب های ناشی از بیماری اگزما، کیفیت زندگی را کاهش می دهد. استفاده از روش های درمانی و مراجعه به پزشک متخصص برای تشخیص بیماری و شروع درمان، در کنترل علائم بیماری بسیار موثر است. از آنجا که درمان ها و روش های مدیریت و کنترل اگزما ممکن است براساس نوع اگزما در افراد مختلف متفاوت باشد. متعهد بودن به مصرف داروها، رعایت نکات مراقبت از پوست در منزل و دوری جستن از استرس و عوامل محرک زا، از تشدید علائم اگزما جلوگیری می کند و وضعیت پوست را بهبود می بخشد و به طور موثر بر روی بهبود کیفیت زندگی و داشتن آرامش بیشتر کمک می کند.
مطالب مرتبط
-
آموزش ماساژ
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
فیشیال صورت چیست؟
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
سریع ترین راه از بین بردن لک صورت
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
صفر تا صد مراقبت از پوست
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
معرفی بهترین کرم های روشن کننده
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
علت و درمان پوست خشک و پوسته پوسته
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
10 تا از بهترین کرم های مرطوب کننده پوست صورت
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
" نور درمانی یا لایت تراپی چیست؟”
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
مرکز ماساژ درمانی
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
علت جوش صورت
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
ماساژ بدن با روغن زیتون
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
ماساژ سر برای آرامش اعصاب
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳
نظرات کاربران
هنوز هیچ کامنتی ثبت نشده است
اولین نفری باشید که نظر خود را بیان میکند!