مطالب مرتبط
-
آموزش ماساژ
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
فیشیال صورت چیست؟
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
سریع ترین راه از بین بردن لک صورت
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
صفر تا صد مراقبت از پوست
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
معرفی بهترین کرم های روشن کننده
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
علت و درمان پوست خشک و پوسته پوسته
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
10 تا از بهترین کرم های مرطوب کننده پوست صورت
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
" نور درمانی یا لایت تراپی چیست؟”
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
مرکز ماساژ درمانی
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
علت جوش صورت
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
ماساژ بدن با روغن زیتون
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
ماساژ سر برای آرامش اعصاب
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳
دراین مقاله از سایت تالگو نور، با انواع جوش صورت ، علل ایجاد جوش ، درمان های پزشکی و خانگی جوش صورت و بهترین راه کارهای مراقبت از پوست چرب و جوش دار آشنا می شوید لذا خواندن این مقاله را از دست ندهید .
جوش صورت چیست ؟
انواع جوش صورت یا آکنه یکی از عوارض پوست چرب است که بدلیل افزایش ترشح غدد سبوم ( چربی ) ایجاد میشود در این مرحله ، تعادل چربی پوست بهم میخورد ، منافذ پوست با چربی مسدود میشوند و باکتریهایی که بطور طبیعی روی سطح پوست زندگی میکنند وارد پوست میشوند و زمینه را برای ایجاد جوش یاآکنه فراهم میکنند ، این عارضه گروههای مختلف سنی، بویژه نوجوانان را درگیر میکند که این درگیری ممکن است تا سنین بالا هم ادامه داشته باشد.
علت جوش صورت چیست ؟
- افزایش و فعالیت بیش از حد غدد چربی ( سبوم ) در پوست.
- عوامل ژنتیک و خانوادگی.
- سندرم پلی کیستیک تخمدان و اختلالات هورمونی.
- فعالیت بیش از حد هورمون آندروژن یا هورمون مردانه.
- آلودگی هوا و استرس.
- بسته شدن منافذ پوست بدلیل مصرف زیاد مواد آرایشی ، استفاده از محصولات آرایشی|بهداشتی چرب و بی کیفیت و عدم مراقبت صحیح روزانه از پوست.
- مصرف برخی از داروها از جمله،داروهای کورتون ، دیورتیک ها ، داروی ضد التهاب مانند بروفن ، ایندو متاسین ، داروهای شیمی درمانی و داروهای ضد بارداری.
انواع جوش و آکنه را بشناسیم :
بطور کلی انواع جوش های صورت به دو شکل ظاهر میشوند یا التهابی هستند یا غیر التهابی .از انواع جوشهای التهابی صورت میتوان به پاپول ، ندول ، کیستیک و پاسچول اشاره کرد و جوشهای غیر التهابی هم شامل جوش های سرسیاه و سرسفید است که در ادامه به شرح مختصری در مورد هر یک از انواع این جوش ها می پردازیم.
جوشهای پاپولی
جوش های پاپولی، به شکل برآمدگی های قرمز رنگ کوچکی در پوست ظاهر میشوند ، در لمس بسیار حساس هستند و کندن آنها باعث افزایش تورم و زخمی شدن پوست میشود .
جوش های ندولی
جوش های ندولی، برجستگی و برآمدگی های بزرگ و متورمی در پوست دارند که در لمس بسیار عمقی و سفت هستند و نیاز به بررسی و درمان دارند.
جوش های کیستیک
جوش های کیستیک التهابی ، نیز بدلیل ضایعات کیستیک بزرگ و ضخیم ، بسیار دردناک و آزار دهنده هستند و باید تحت نظر متخصص پوست قرار گیرند
جوش های پاسچولی
جوش های پاسچولی ، نوع دیگری از انواع جوش های التهابی اند که متورم و پر از چرکهای سفید یا زرد هستند و کندن یا فشار دادن این جوش ها ، باعث ایجاد لک های تیره در پوست میشود.
جوش های ندولی و کیستیک شدیدتر از انواع دیگر جوش ها هستند و افراد مبتلا به این نوع جوش ها باید زیر نظر متخصصین پوست ، تحت بررسی و درمان دارویی قرار گیرند .
جوش های سر سیاه
جوش های سرسیاه ، فولیکولهایی غیر التهابی هستند که منافذ آنها باز و پر از چربی ، سلولهای مرده و ملانین است که بدلیل اکسید شدن آنها ، رنگ سیاه بخود میگیرند، معمولا این جوش ها با پاکسازی صورت تخلیه و برطرف میشوند
جوش های سرسفید
جوش های سرسفید ، غیر التهابی هستند که وقتی باکتری و یا سلولهای مرده در یکی از حفره های پوست بدام می افتند ایجاد میشوند و بر خلاف جوشهای سرسیاه بسته هستند و به سطح پوست راهی ندارند این نوع از جوشها هم با پاکسازی پوست تخلیه شده و از بین میروند.
جوش صورت نشان دهنده چیست ؟
به اعتقاد طب سنتی علت جوش در قسمت های مختلف پوست میتواند نشان دهنده مشکل و یا بیماری در قسمتهای مختلف بدن باشد به عنوان مثال :
افزایش جوش در نواحی پیشانی به سیستم گوارش و سبک زندگی ، آکنه در اطراف چشم ها و گوش ها به عوامل کلیوی ، جوش بین دو ابرو به مشکلات کبدی و آلرژی، جوش نوک بینی به سیستم قلبی و افزایش فشارخون ، جوش روی نواحی بالای گونه به سیستم تنفسی و جوش نواحی زیر گونه به دلیل عدم تعادل هورمونی به خصوص در زمان عادت ماهیانه ، جوش در نواحی چانه به دستگاه گوارشی( معده ) و جوش در نواحی گردن را به دلیل واکنش بدن در مقابل بیماری های باکتریایی نسبت می دهند .
انواع روشها برای درمان جوش صورت:
درمان جوش صورت به روش پزشکی
انواع جوش صورت و روش های پزشکی شامل ، استفاده از داروهای خوراکی و موضعی مانند ، لایه برداری و روش های لیزری است که به کاهش چربی و رفع التهاب های پوستی کمک می کند و اسکارهای جوش را نرم کرده و پوست صورت را صاف و یک دست می کند. همچنین پیشنهاد می شود مطلب سریع ترین راه از بین بردن لک صورت مطالعه شود و برای درمان کلنیکی جوش صورت با روش غیر تهاجمی می توانید با کلینیک تالگو نور تماس حاصل فرمائید.
درمان جوش صورت به روش خانگی
انواع جوش صورت را با استفاده از مواد طبیعی موجود در منزل از جمله آلوورا ، زردچوبه ، عسل و سرکه سیب که اثر ضد التهابی ، ضد قارچ و ضد باکتری دارند، میتوان قرمزی ، درد و تورم را در نواحی جوش صورت کاهش داد، بدین منظور میتوانید چند قطره از هریک از مواد گفته شده را بر روی نقاط جوش دار بمالید و چند دقیقه صبر کنید تا کاملا خشک شود سپس با آب ولرم صورت را شسته و خشک کنید و با مرطوب کننده فاقد چربی، پوست صورت را مرطوب کنید. همچنین توصیه می شود.
بهترین دارو برای درمان جوش صورت
برای درمان آکنه های صورت بهتر است تحت نظر یک متخصص پوست باشید تا بر اساس نوع و شدت جوش ها ، داروی مناسب برای شما انتخاب شود ، برخی از داروهای موثر در درمان جوش صورت عبارتند از :
آزلائیک اسید و بنزوئیل پرواکساید ، دو داروی موضعی برای کاهش سلولهای مرده و باکتری های پوستی است که بهتر است روزی 1 الی 2 بار بر روی پوست تمیز مالیده شود. کلیندامایسین ، یک آنتی بیوتیک خوراکی یا موضعی برای کاهش التهاب و باکتری های پوستی است که باید بمدت چند هفته یا چند ماه طبق نظر پزشک متخصص استفاده شود. داپسون ؛ یک داروی آنتی باکتریال خوراکی یا موضعی است که باید دو بار در روز استفاده شود. آکوتان، یکی از قطعی ترین داروی درمان جوش است و حتما باید تحت نظر پزشک متخصص به مدت 6 الی 1 سال استفاده شود.
تمام نکات مراقبتی که لازم است برای درمان و پیشگیری از جوش بدانید:
- پوست را با یک شوینده مناسب بشوئید.
پوست چرب ، به جذب آلودگی تمایل بیشتری دارد و بهتر است دو بار در روز صبح و شب با یک شوینده ملایم ، غیر صابونی و آب ولرم مایل به خنک شسته شود.
- از تونرپاک کننده استفاده کنید.
استفاده از لوسیون یا تونیک متعادل کننده و بدون الکل به حذف باقیمانده چربی بر روی پوست کمک می کند.
- پرهیز از مصرف کرم ها و محصولات آرایشی سنگین ، روغنی و حاوی مواد شیمیایی.
استفاده از مرطوب کننده هایی که بر پایه آب هستند و بافت سبکی دارند مانند فلوئید ، میتواند علاوه بر تامین رطوبت پوست از براق شدن و ایجاد جوش و آکنه جلوگیری کند.
- خودداری از دست کاری صورت.
از فشار دادن جوش ها و لمس کردن پوست صورت با دستهای کثیف خودداری کنید.
- انجام پاکسازی صورت.
پاکسازی صورت را در اولویت برنامه های مراقبت از پوست خود قرار دهید .
- استفاده از ماسک
از ماسک های طبیعی خانگی برای تسکین التهاب و کاهش چربی پوست خود کمک بگیرید.
- تغییر سبک زنگی
از تغذیه سالم و متعادل پیروی کنید ، ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید و از استرس و کشیدن سیگار دوری کنید.
در صورت شدید بودن جوش ها و یا عدم بهبود آنها با روش خانگی ، حتما به پزشک مراجعه کنید و داروهای تجویز شده توسط پزشک یا داروهای بدون نسخه را با دقت استفاده کنید .
علت افزایش جوش های صورت در ایام کرونا چیست ؟
- خانه نشینی ، بی تحرکی و استرس زیاد
- بی توجهی به بهداشت و مراقبت روزانه پوست
- استفاده طولانی مدت از ماسک صورت .
زدن ماسک صورت ، بویژه ماسک N95 ، دارای مزایای زیادی است اما ممکن است باعث آلرژی و یا مشکلاتی در پوست صورت شود از جمله زخم شدن پوست صورت ، بویژه پوست نواحی بینی ، گونه ، چانه و پشت گوشها که بدلیل افزایش فشار کش و فشار خود ماسک بر روی پوست صورت و پشت گوش ها ایجاد می شود،بدلیل افزایش گرما و افزایش تعریق و رطوبت در زیر ماسک ، زمینه برای ایجاد خارش ، آکنه و یا تشدید جوش های صورت فراهم میشود.
راهکار مهم ، برای پیشگیری از جوش صورت در دوران پاندمی کرونا (کووید 19) :
راه کارهای ذیل به شما کمک می کند تا در ایام کرونایی ، همواره پوستی شاداب ، شفاف و بدون جوش داشته باشید:
- شستشوی صورت و انجام مراقبت صحیح روزانه از پوست
قبل از استفاده از ماسک ، پوست صورت خود را بشوئید ، خشک کنید و با مرطوب کننده ی ملایم مرطوب کنید ، بهتر است همیشه از مرطوب کننده های سبک که بر پایه آب هستند استفاده کنید و از مصرف کرمهای مرطوب کننده سنگین و روغنی خودداری کنید تا از اصطکاک ماسک با پوست که منجر به تحریک و سوزش و تشدید جوشهای صورت میشود پیشگیری شود.
- خودداری از آرایش کردن صورت در زیر ماسک
اگر انجام آرایش صورت برای شما الزامی است به هیچ وجه از ترکیبات روغنی ، چرب و سنگین استفاده نکنید زیرا باعث افزایش ترشح غدد سبوم (چربی ) و بسته شدن منافذ پوست و افزایش جوشهای زیر پوستی میشود.
- ماسک را بعد از هر بار استفاده عوض کنید
ماسک را در صورت خیس یا مرطوب شدن دور بیندازید و از ماسک جدید و تمیز استفاده کنید .
- کرم ضد آفتاب بزنید
اگر در طول روز ، بطور مداوم ماسک روی صورتتان است از زدن در زیر ماسک خودداری کنید .
- از دستکاری صورت و فشار دادن جوشها اجتناب کنید
و در صورت وجود جوشهای ملتهب و یا تحریکات تماسی ایجاد شده ناشی از زدن ماسک ، برای درمان و رفع ضایعات التهابی پوستتان از پزشک متخصص کمک بگیرید.
- سبک زندگی خود را تغییر دهید
مصرف مواد چربی ، قندی و نمک را محدود کنید و به جای آن مصرف مایعات بخصوص آب را افزایش دهید و از سبزیجات و میوه های تازه بیشتر استفاده کنید، خوب بخوابید و از استرس دوری کنید و برای سلامت جسم و روح خود ، ورزش های ملایم روزانه انجام دهید همچنین انجام یوگا ، مدیتیشن و یادگیری سایر مهارت های علمی جدید مانند یادگیری زبان و موسیقی را در برنامه های روزانه خود قرار دهید زیرا استرس های ناشی از قرنطینه و ماندن در خانه را بطور چشمگیری کاهش میدهد .
یکی از دلایل زیاد شدن جوش صورت استرس است ، استرس باعث افزایش ترشح بیش از حد هورمون کورتیزول و کاهش هورمون استروژن میشود، اختلال این دو هورمون هم باعث افزایش بیش از حد ترشح چربی در پوست و زیادشدن جوش صورت میشود.
بله ، شستشوی زیاد پوست بیش از سه بار در روز ، باعث افزایش فعالیت غدد سبوم و ترشح بیش از حد چربی در پوست میشود که از عوامل موثر در ایجاد جوش صورت است ، همچنین شستشوی صورت با شوینده های قلیایی مانند صابون یا لوسیونهای حاوی الکل و یا سایر محصولات الکلی دست ساز باعث از بین بردن چربی و PH طبیعی پوست از حالت اسیدی شده و زمینه را برای تشدید جوش های صورت ، تحریک پوست و سایر مشکلات پوستی فراهم میکند.
روش و سبک زندگی مانند مصرف مواد قندی ، چربی زیاد ، فلفل ، غذاهای سرخ کردنی و فست فود از عوامل کمک کننده در ایجاد جوش صورت است به همین دلیل استفاده از رژیم غذایی سالم ، مصرف سبزیجات ، سالاد ، میوه های تازه ، نوشیدن آب و مایعات ، دمنوش ها و چای سبز بدلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی بالا بسیار کمک کننده هستند.
فرد مبتلا به جوش صورت بهتر است از نظر کیست تخمدان یا سندروم تخمدان پلی کیستیک و سایر مشکلات داخلی تحت نظر متخصص پوست باشد و در صورت لزوم تحت درمان دارویی قرار گیرد .
انجام مراقبت های روتین روزانه مانند استحمام با آب ولرم ، رعایت بهداشت شخصی و شستشوی منظم صورت با شوینده های مناسب دو بار در روز صبح و شب و انجام پاکسازی دوره ای پوست میتواند باعث بهبود جوش های خفیف صورت شود ، اما درمان خانگی تاثیری در درمان جوشهای شدید صورت ندارد و لازم است افراد مبتلا به اینگونه جوش ها تحت بررسی و درمان دارویی قرار گیرند .
مطالب مرتبط
-
آموزش ماساژ
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
فیشیال صورت چیست؟
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
سریع ترین راه از بین بردن لک صورت
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
صفر تا صد مراقبت از پوست
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
معرفی بهترین کرم های روشن کننده
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
علت و درمان پوست خشک و پوسته پوسته
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
10 تا از بهترین کرم های مرطوب کننده پوست صورت
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ -
" نور درمانی یا لایت تراپی چیست؟”
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
مرکز ماساژ درمانی
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
علت جوش صورت
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
ماساژ بدن با روغن زیتون
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ -
ماساژ سر برای آرامش اعصاب
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳
نظرات کاربران
هنوز هیچ کامنتی ثبت نشده است
اولین نفری باشید که نظر خود را بیان میکند!